هر آنچه که باید درباره سرخکن الکترولوکس بدانید...
تاریخ انتشار: 99/12/23

هر آنچه که باید درباره سرخکن الکترولوکس بدانید...

اگه دستگاه سرخکن الکترولوکس دارید پیشنهاد میشه حتما این مقاله رو تا انتها بخونید...

سرخکن الکترولوکس

نکات ایمنی

        •تهویه ناکافی باعث خفگی می‌شود. سیستم تهویه را در محل نصب دستگاه آزاد بگذارید و مانعی روی آن قرار ندهید.
•این دستگاه برای پخت مواد غذایی و برای مصارف صنعتی طراحی شده است. هر نوع استفاده متفاوت از آن نادرست و موجب آسیب به دستگاه است.
•هنگام کار دستگاه آن را رها نکنید.
•در صورت بروز خطا یا کار نکردن دستگاه، دستگاه را خاموش کنید.
•برای تمیز کردن دستگاه یا کف زیر آن از محصولات حاوی کلر (هیپوکلریت سدیم ، هیدروکلریک یا اسید موریاتیک و غیره) (حتی بصورت رقیق) استفاده نکنید.
•برای تمیز کردن قطعات فولادی از ابزارهای فلزی (برس های مفتول یا پد های تمیزکننده نوع Scotch Brite) استفاده نکنید.
•مانع تماس قطعات پلاستیکی با روغن یا گریس شوید.
•اجازه ندهید خاک ، چربی ، مواد غذایی یا سایر مواد باقیمانده باعث ایجاد رسوب روی دستگاه شود.
•دستگاه را با آب فشار بالا تمیز نکنید.
•برای تمیز کردن تجهیزات از آب پاش و بخار استفاده نکنید.
•میزان فشار صدای انتشاری اندازه گیری شده  از 70 دسی بل تجاوز نمی‌کند.
•توصیه می‌شود حداقل هر 12 ماه یکبار دستگاه بررسی شود. لذا توصیه می‌شود قرارداد سرویس‌دهی تنظیم کنید.
•برای کاهش مصرف برق، آب یا گاز، از دستگاه خالی و در شرایطی که دستگاه کارایی مطلوبی ندارد، استفاده نکنید (مثلاً درب باز و غیره).
•برای جلوگیری از ایجاد مخلوط خطرناک از گازهای غیر قابل احتراق در اتاق، از دستگاه باید در مکانی با تهویه مناسب استفاده شود.
•تا حد امکان فقط قبل از استفاده عملیات پیش گرمایش را انجام دهید.
• به منظور کاهش انتشار آلاینده ها به محیط ، دستگاه را با محصولاتی تمیز کنید که تجزیه پذیری آنها بیش از 90٪ باشند.
 
enlightenedتوجه: در اثر برخورد تصادفی با مخزن، ممکن است سبد آسیب ببیند لذا در هنگام جابجایی سبد دقت کنید.
 
 
سرخکن الکترولوکس
 

نکات دستورالعمل استفاده

        •این وسیله برای فقط برای سرخ کردن مواد غذایی در روغن یا چربی جامد مورد استفاده قرار گیرد.
•قبل از  ریختن روغن در مخزن، مطمئن شوید که در آن آب وجود نداشته باشد.
•حداکثر سطح ریختن روغن توسط علامتی که در دیواره عقب مخزن ایجاد شده، مشخص شده است.
•روغن را تا سطح حداکثر بریزید.
•هنگام استفاده از چربی جامد، چربی را به طور جداگانه ذوب کرده و سپس داخل مخزن بریزید. و در پایان پخت، چربی را در مخزن نگذارید.(خطر آتش‌سوزی)؛
•هنگام استفاده از غذاهای با حجم زیاد و مرطوب دقت کنید، زیرا ممکن است باعث پاشیدن روغن شوند.
•برای پخت سبد حاوی مواد غذایی را به آرامی در روغن در حال جوش قرار دهید تا مطمئن شوید که کف تشکیل شده از لبه مخزن نریزد. در صورت بروز چنین اتفاقی ، برای چند ثانیه فروبردن سبد را متوقف کنید.
•پس از سرد شدن روغن مخزن را خالی کنید.
•حداکثر بار به اندازه 1.5 کیلوگرم سیب زمینی یخ زده است.
 
تنظیم دما سرخکن

نوع سرخ کردن

تنظیم دما

غذاهایی که مواد اضافه داخل روغن رها نمی کند. 180/185°C

غذاهایی که با پودر سوخاری پوشیده شده است.

175/180°C

غذاهایی که با لایه نازک آرد پوشیده شده است.

170°C

 

enlightenedتوجه داشته باشید!

برای پخت مواد غذایی که با لایه نازک آرد پوشیده شده‌اند دما را روی 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

دمای بالاتر نه تنها موجب بهبود کیفیت پخت نمی‌شود حتی موجب می‌شود روغن زودتر فاسد شود. (باقیمانده آردها می‌سوزند).

 

enlightenedمهم! در حین پخت، سایر مواد غذایی موجود در روغن را به صورت دستی از بین ببرید.

وجود طولانی مدت این باقیمانده‌ها باعث تغییر طعم و عطر روغن و همچنین کاهش عمر مفید آن می‌شود.

برای اندازه‌گیری میزان سلامت روغن، از نوارهای لیتموس موجود در بازار استفاده کنید.

 

تخلیه روغن

برای تخلیه روغن دستگاه را خاموش کنید و منتظر بمانید تا کاملاً خنک شود.

1) ناب محافظ  “P”  را بفشارید تا قفل شیر تخلیه مخزن باز شود.

2) ناب “P” را بفشارید و نگه دارید، سپس دستگیره “I” را 45° در جهت خلاف عقربه های ساعت بچرخانید.

 توجه کنید که با روغن داغ تماس نداشته باشید.

3) دستگیره را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا شیر تخلیه بسته شود.

4) سینی  “B”  را از خارج کنید، روغن را تخلیه کرده و سینی را در جای خود قرار دهید.

برای عملکرد بهتر دستگاه، روغن مورد استفاده را مرتباً عوض کنید.

استفاده بیش از حد از روغن باعث کاهش نقطه احتراق و گرایش به جوشیدن ناگهانی آن می‌شود.

 

تخلیه روغن

 

گردش مجدد روغن به صورت خودکار

دستگاه های مجهز به پمپ امکان انتقال روغن از حوض“B”  به مخزن را دارند.

فقط در صورتی که روغن در حوض وجود داشته باشد و دمای روغن زیر 90 درجه سانتیگراد باشد، پمپ می تواند فعال شود.

1) ناب “P” را روی حالت “PUMP” بچرخانید.

2) ناب تایمر “T” را برای فعال کردن پمپ بچرخانید.

 برای جلوگیری از عملکرد پمپ بدون روغن هنگامی که تایمر به موقعیت “0” برسد، پمپ خاموش خواهد شد.

3) قبل از راه اندازی سرخ کن سطح روغن را در مخزن بررسی کنید، سطح روغن باید بالاتر از سطح حداقل باشد.

 

گردش مجدد روغن

 

تمیز کردن فیلتر محافظ

enlightenedتوجه: فقط هنگامی که روغن کاملاً سرد شده باشد این عملیات را انجام دهید.

1) حوض “B” را بیرون بکشید.

2) لوله مکش “T” را خارج کنید.

3) روغن قدیمی را درون یک مخزن مناسب برای دفع روغن قرار دهید.

4) فیلتر “F” را که در انتهای لوله مکش”T”  قرار دارد تمیز کنید.

 (از آب گرم و صابون استفاده کنید و خوب آبکشی کنید)

 لوله مکش “T”  را مجدداً در جای خود نصب کنید.

5) حوض “B”  را در جای خود قرار داده و توجه کنید که لوله مکش”T”  را به درستی وصل کنید.

 

تمیز کردن فیلتر محافظ

 

تمیز کردن

 

enlightenedاحتیاط!

قبل از انجام هرگونه عملیات تمیز کردن، دستگاه را از منبع تغذیه جدا کنید.

 

قطعات خارجی:

 

•سطوح SATIN-FINISH STEEL

-این سطوح باید بطور روزانه تمیز شود.
-تمام سطوح فولادی را تمیز کنید: در صورتی که کثیفی ها تازه شکل گرفته باشد به راحتی از بین می روند.
-تمامی کثیفی ها، چربی و مواد باقیمانده مواد غذایی را پس از خنک شدن دستگاه از سطوح فولادی جدا کنید. از آب صابونی همراه با مواد شوینده یا بدون مواد شوینده و با پارچه یا اسفنج استفاده کنید. سطح ها را بعد از تمیز کردن کاملاً خشک کنید.
-در صورت وجود کثیفی زیاد ، چربی یا مواد باقیمانده مواد غذایی، آن را با پارچه/اسفنج تمیز کرده و آبکشی کنید.
-مالش در حرکت دایره‌ای، همراه با ذرات خاک موجود در روی پارچه/اسفنج، می تواند به سطوح دستگاه آسیب برساند.
-اشیاء آهنی می توانند باعث از بین رفتن یا آسیب رساندن به فولاد شوند: سطوح آسیب دیده راحت تر کثیف می شوند و در معرض خوردگی هستند.
-در صورت لزوم سطوح را پولیش کنید.

 

•قسمت هایی که توسط گرما سیاه شده اند.

-این عملیات فقط در هنگام ضرورت انجام می گیرد.
-قرار گرفتن در معرض دمای زیاد باعث ایجاد لکه های سیاه می شود. این لکه ها آسیبی به عملکرد دستگاه نمی زنند و با روش های تمیز کردن می‌توان آنها را از بین برد.
 
 

سطوح دیگر:

 

•مخازن گرما/ محفظه‌ها

مخازن یا محفظه‌های دستگاه را با استفاده از آب جوش تمیز کنید، و در صورت لزوم به آن سودا (چربی زدایی) اضافه کنید.

برای از بین بردن رسوبات غذایی از لوازم جانبی (اختیاری یا عرضه شده) مشخص شده در این لیست استفاده کنید.

-دستگاه را خاموش کرده و صبر کنید تا خنک شود.
-پوشش “C”  را برداشته و آن را در محفظه داخل درب قرار دهید. (شکل 1)
-مخزن را طبق روال تخلیه کنید.
-سبد را به مجموعه المنت “A”  وصل کنید:

1) سبد را بلند کنید.

2) آن را 180 درجه بچرخانید.

3) آن را به مجموعه المنت قلاب کنید (قسمت“B”  از شکل 2)

4) از دسته سبد برای بلند کردن مجموعه المنت “A”  استفاده کنید. بعد از زدن دو ضربه سبد را از حالت قلاب خارج کنید.

 

تمیز کردن

-برای قرار دادن مجدد مجموعه المنت “A” در داخل مخزن، آن را به صورت دستی فشار دهید تا از حالت ایمنی آزاد شود و ماشه “L” را بکشید تا مجموعه در داخل مخزن پایین برود.
-هنگام تمیز کردن مخزن  بخصوص المنت احتیاط کنید تا به داخل مخزن آسیب نرسد.
 
تمیز کردن

 

•مخازن و کشوهای جمع آوری (حتی چندین بار در روز)

-هرگونه گریس، روغن، مواد باقیمانده مواد غذایی و غیره را از روی سینی‌ها، کشوها و ظروفی که به طور کلی برای جمع آوری استفاده می شوند، تمیز کنید.
-همیشه ظروف را در انتهای روز تمیز کنید. ولی اگر ظروف در طول استفاده از دستگاه پر شدند آن‌ها را خالی کنید.

 

enlightenedاحتیاط!

اجازه ندهید دستگاه با آب تماس داشته باشد: نفوذ آب می تواند باعث اتصال کوتاه و فعال شدن محافظ دستگاه شود.  

 

فیلترها

استفاده از فیلترهای روغن باعث افزایش عمر روغن می شود و در صورت استفاده مجدد پخت بهتر غذا را تضمین می کند.

برای تمیز کردن، فیلتر را از موقعیت آن خارج کنید:

 اگر فیلتر با گریس کثیف شد، آن را در آب داغ صابون چربی زدا، بشویید ، سپس آبکشی کرده و خشک کنید. فیلتر را دوباره در جای خود قرار دهید.

در صورت خرابی فیلتر را جایگزین کنید.

 

فیلترها

 

دوره‌های عدم استفاده از دستگاه

در صورتی که دستگاه قرار است مدتی مورد استفاده قرار نگیرد لازم است:

-قفل ها یا کلیدهای اصلی نصب شده در جلو دستگاه را ببندید.
-تمام سطوح استیل ضد زنگ را کاملاً با پارچه مرطوب و آغشته به روغن وازلین تمیز کنید تا یک فرم محافظ ایجاد شود.
-به صورت دوره ای به محل سر بزنید و هوای محل را تهویه کنید.
-قبل از استفاده مجدد از دستگاه، آن را بررسی کنید.
-به منظور جلوگیری از تبخیر خیلی سریع رطوبت انباشته و در نتیجه شکستن المنت، هنگام راه اندازی مجدد، دستگاه را حداقل 45 دقیقه با حداقل توان روشن کنید.

 

قطعات داخلی

-تمیز کردن قطعات داخلی تقریباً هر 6 ماه یکبار باید انجام شود.

enlightenedمهم! این عملیات باید بطور انحصاری توسط تکنسین های متخصص انجام شود.

-وضعیت قطعات داخلی را بررسی کنید.
-هرگونه رسوب و کثیفی داخل دستگاه را از بین ببرید.
-سیستم دودکش را بررسی و تمیز کنید.

enlightenedتوجه داشته باشید! در شرایط خاص محیطی (به عنوان مثال محیط پرتراکم، محیط نمکی و غیره) تمیز کردن باید بیشتر انجام شود.

 

تعمیر و نگهداری

 

پس از جدا کردن کنترل پنل و پنل عقب، کلیه اجزای مورد نیاز به تعمیر و نگهداری از قسمت جلویی یا عقب دستگاه قابل دسترسی است.

قبل از باز کردن دستگاه، منبع تغذیه را قطع کنید.

 

برنامه نگهداری

توصیه می‌شود دستگاه حداقل هر 12 ماه یکبار توسط تکنسین متخصص مورد بازرسی و سرویس دهی قرار گیرد.

برای این منظور توصیه می‌شود که یک قرارداد تعمیر و نگهداری تنظیم شود.

 

 

ارسال نظر

کاربر گرامی، برای ثبت نظر خود روی دکمه روبرو کلیک کنید

ثبت نظر